Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla a pezzi
- 70 g di carota, pelata e a pezzi
- 40 g di gambo di sedano a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di fesa di tacchino a bocconcini (3-4 cm circa), infarinati
- 50 g di vino bianco secco
- 100 g di acqua
- 1 cucchiaino di dado per brodo di carne
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 200 g di patate, pelate e a cubetti (2-3 cm circa)
- 100 g di piselli surgelati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 33.1 g
- Węglowodany
- 15.1 g
- Tłuszcz
- 12.1 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spezzatino di vitello con cipolline (di Francesca Romana Barberini)
1h 10min
Spezzatino di vitello con patate e fagiolini
1h 10min
Petto di pollo e zucchine
50min
Spezzatino di manzo con patate
1h 10min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1h 30min
Bocconcini di pollo al limone
45 Min
Spezzatino di maiale e salsiccia
1h
Bocconcini di tacchino piselli e bacon
45 Min
Spezzatino di manzo con verdure speziate
55 min
Spezzatino di manzo e fagioli
1h 30min
Pollo alla cacciatora
50min
Scaloppine alla pizzaiola
25 Min