Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolla bianca in quarti
- 1 spicchio di aglio senz'anima
- 100 g di pomodori pelati sgocciolati e in quarti
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino colmo di sale
- 1 cucchiaino di rosmarino secco in polvere
- 1 cucchiaino di foglie di alloro secche tritate
- 280 g di ceci secchi, ammollati in acqua per il tempo indicato sulla confezione
- 1000 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1556 kJ / 372 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 35.8 g
- Tłuszcz
- 19.7 g
- Błonnik
- 10 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra lenticchie e spinaci
50min
Zuppa di lenticchie
50min
Lenticchie speziate in umido
1h 30 min
Piselli in umido
1óra 10p
Zuppa di ceci e rosmarino
1óra
Fave in umido
1óra
Zuppa di bietole
35 min
Fagioli rossi in umido
1h 20min
Bietole con emulsione di pomodorini
50min
Zuppa di ceci e cicoria
1óra
Fagioli in umido
1h 30 min
Zuppa di fave
50min