Spezzatino di pollo, fagioli rossi e patate dolci

Spezzatino di pollo, fagioli rossi e patate dolci

3.7 19 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
4 porzioni

Składniki

  • 5 g di coriandolo fresco
  • 2 spicchi di aglio
  • 30 g di olio di oliva
  • 200 g di peperoni verdi a pezzi
  • 150 g di cipolle a pezzi
  • 100 g di arachidi tostate non salate
  • 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 400 g di patate americane dolci a pezzi (3 cm)
  • 1 cucchiaino colmo di dado per brodo di pollo
    1 dado per brodo di pollo (per 0,5 l di brodo), sbriciolato
  • 150 g di acqua
  • 650 g di filetti di petto di pollo, senza pelle a dadini (4 cm)
  • 240 g di fagioli rossi in scatola sgocciolati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 55 g
Kalorie 2633 kJ / 628 kcal
Tłuszcz 23 g
Błonnik 13.3 g
Węglowodany 42 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...