Soupe à l'oignon

Soupe à l'oignon

4.2 77 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • 500 g d'oignons jaunes
    500 g d'oignons rouges
  • 2 c. à soupe d'huile d'olive
  • 25 g de beurre
  • du sel
  • du poivre moulu
  • 15 g de farine
  • 15 g de cognac (opcjonalnie)
  • 12 feuilles de sauge fraîche
  • 800 g d'eau
  • 1 cube de bouillon de bœuf
  • 6 tranches de pain de campagne
  • 80 g de fromage râpé type comté fruité, gruyère...

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 7 g
Kalorie 989 kJ / 235 kcal
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...