![Soupe à l'oignon Soupe à l'oignon](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/ce30316d861bee25133bccb3621a6722/Derivates/2c94660038c29c49e175986d2d00d58ca1d71b0f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g d'oignons jaunes
lub 500 g d'oignons rouges - 2 c. à soupe d'huile d'olive
- 25 g de beurre
- du sel
- du poivre moulu
- 15 g de farine
- 15 g de cognac
- 12 feuilles de sauge fraîche
- 800 g d'eau
- 1 cube de bouillon de bœuf
- 6 tranches de pain de campagne
- 80 g de fromage râpé, type comté fruité, gruyère...
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 989 kJ / 235 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Potage au poireau
30 min
Soupe à l'oignon
1 godz. 10 min
Potage Saint-Germain
45 min
Soupe aux champignons des bois
45 min
Soupe à l'oignon gratinée
5h 30min
Velouté d'endive
35 min
Gratinée aux oignons
50 мин.
Soupe à l'oignon gratinée
30 min
Soupe de haricots blancs
20 Min
Soupe à l'ail
40 мин.
Velouté de champignons de Paris à l'estragon
20 Min