Soupe à l'oignon

Soupe à l'oignon

4.1 71 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 50 min
6 portions

Składniki

  • d'oignons jaunes
    500 g
    500 g d'oignons rouges
  • d'huile d'olive
    2 c. à soupe
  • de beurre
    25 g
  • du sel
  • du poivre moulu
  • de farine
    15 g
  • de cognac (opcjonalnie)
    15 g
  • de sauge fraîche
    12 feuilles
  • d'eau
    800 g
  • de bouillon de bœuf
    1 cube
  • de pain de campagne
    6 tranches
  • de fromage râpé type comté fruité, gruyère...
    80 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 235 kcal / 989 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 24 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...