Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 80 g de beurre, coupé en morceaux
- 1 pincée de sel
- 2 c. à café de sucre en poudre (10 g env.)
- 120 g de farine de blé
- 3 œufs
- 100 g de sucre en grains (sucre à chouquettes)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 389 kJ / 93 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 10.9 g
- Tłuszcz
- 4.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Napolitain
73 Std. 40 Min
Madeleines
30min
Meringues à aromatiser
3h 30min
Langues de chat à la vanille
15min
Brioche suisse aux pépites de chocolat
6 Std. 15 Min
Petits oursons guimauve-chocolat
4h
Brioche "super bonne"
3h
Meringue classique
3h 25 min.
Eclair au chocolat
1h 15 min
Pâte à gaufre
1h 30min
Macarons au chocolat
24h
Biscuit roulé
1h 50 min