Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre mou
- 125 g de sucre en poudre
- 125 g de poudre d'amande
- 2 c. à café de rhum
- 3 œufs
- 2 pâtes feuilletées pur beurre
- 1 jaune d'œuf
- 2 c. à café de lait
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2173 kJ / 522 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 35 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Flan pâtissier feuilleté
7 godz. 40 min
Gougères au comté
45 Min
Mousse chocolat-tonka
4 Std. 20 Min
Moelleux au chocolat
55 Min
Pâte sablée
1 Std. 25 Min
Roulé chocolat-noisette
1 Std.
Tarte Tatin
1 Std.
Sauce béchamel Mode Sauce
15 Min
Tartelette au chocolat praliné
2 Std. 30 Min
Gâteau au yaourt
40 Min
Roulé à la pâte à tartiner
25 Min
Petites chouquettes
40 Min