Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g de cerneaux de noix
- 1 citron jaune non traité (zeste et jus)
- 20 g de sucre de canne
- 60 g de beurre doux
- 1 c. à soupe de miel liquide
- 4 pommes (380 g env.), détaillées en dés (2 cm env.)
- 30 g de raisins secs
- 6 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 60 g d'amandes en poudre
- 1 c. à soupe de sucre glace maison
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1278 kJ / 306 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 26.4 g
- Tłuszcz
- 19.5 g
- Błonnik
- 3.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Strüdel d'automne
1 Std. 15 Min
Pie à la rhubarbe et à l'orange
1 Std. 15 Min
Clafoutis vapeur pomme-fruits rouges
1 Std.
Financiers aux cerises
1 Std.
MARS - La crème et le gâteau espagnol de ma grand-mère - Richard Toix
1 godz. 5 min
Dundee cake (gâteau écossais)
3h 5min
Strudel à la pomme
1h 45min
Croustade aux pommes
50min
Strudel aux pommes, raisins secs et cannelle
50min
Gâteau noix-café à la vapeur
1 Std. 15 Min
Clafoutis aux cerises amarena et lait d'amande
3 Std.
Kringle (Estonie)
2h 40min