Ternera teriyaki con arroz

Ternera teriyaki con arroz

4.3 59 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 40 min
2 raciones

Składniki

Marinada
  • de jengibre fresco pelado, en rodajas de 5 mm
    15 g
  • diente de ajo
    1
  • chile rojo fresco sin pedúnculo ni semillas
    ½ - 1
  • de miel
    2 cucharaditas
  • de salsa teriyaki
    70 g
  • de aceite de sésamo
    20 g
  • de sake
    30 g
  • de zumo de lima
    20 g
  • de agua
    20 g
  • de maicena
    1 cucharadita
  • de filetes de ternera en tiras de 1x5cm
    200 g
Arroz al vapor
  • de agua
    1000 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de arroz de grano redondo
    180 g
    180 g de arroz para sushi
Ternera teriyaki
  • de aceite de sésamo
    10 g
  • de tirabeques
    250 g
  • de agua
    20 g
  • cebolleta recta cortada en rodajas oblicuas de 3 mm.
    1
  • de sal
    1 pellizco
  • de semillas de sésamo tostado
    1 cucharadita

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 853 kcal / 3574 kJ
Białko 39 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 107 g
Błonnik 9.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...