Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1200 g de pimientos rojos cortados en dos trozos, sin semillas (1200 g)
- 1 berenjena en mitades longitudinales
- 4 dientes de ajo
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 1 ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 tarro
- Kalorie
- 2212 kJ / 529 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 54.2 g
- Tłuszcz
- 32.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.7 g
- Błonnik
- 21 g
- Sód
- 1775.2 mg
Alternatywne przepisy
Berenjenas al ajillo
50min
Paté de champiñones y nueces
5 Min
Pakora de berenjena con salsa de yogur
1 Std.
Mermelada agridulce de tomate
30min
Berenjenas confitadas
35min
Compota de berenjenas
35min
Confitura navideña de naranja
35min
Limones encurtidos
1 Std.
Dip de tomates secos
5 Min
Paté de aguacate
5 Min
Paté de berenjena (Baba ganush) - Líbano
2h 10min
Paté libanés de berenjena (Baba ganoush)
1 Std. 15 Min