Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Relleno de chocolate
- 150 g de nata (35% de grasa)
-
170
g de chocolate fondant para postres (50% cacao)
lub 170 g de chocolate con leche en trozos - 30 g de azúcar
- 45 g de mantequilla
Masa
- 200 g de almendras crudas sin piel
- 200 g de azúcar
- 200 g de harina de repostería
- 200 g de mantequilla en trozos
- 1 cucharadita de azúcar vainillado
- 1 pellizco de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 838 kJ / 201 kcal
- Białko
- 2.46 g
- Węglowodany
- 15.69 g
- Tłuszcz
- 14.21 g
- Błonnik
- 1.62 g
Alternatywne przepisy
Trenzas de avellana
1h 45min
Pastas de nata cubiertas de chocolate
45min
Bizcocho veteado
2 godz.
Bizcocho cebra
1 godz. 10 min
Muffins de cerveza negra
30min
Pastas de té rellenas de mermelada
50min
Barritas de chocolate y caramelo
4 Std. 30 Min
Cupcakes de café y avellanas
1 godz. 35 min
Medias lunas de vainilla y avellanas
2 godz. 15 min
Caracolas de canela
2 godz.
Lenguas de gato
40min
Magdalenas de mantequilla a la vainilla
1 godz. 15 min