![Bavaroises de chocolate con menta Bavaroises de chocolate con menta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7ABE3409-8C74-41CC-934D-A3327DCA5B96/Derivates/8e4c7152-0ded-45f7-b5ba-6a09df85b47d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 hojas de gelatina
- 300 g de nata (35% de grasa)
- 180 g de azúcar
- 300 g de chocolate fondant para postres (50% cacao) en trozos
- 4 huevos
- 40 g de mantequilla
- 100 g de licor de menta
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 2737 kJ / 654 kcal
- Białko
- 9.4 g
- Węglowodany
- 54.1 g
- Tłuszcz
- 44.6 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crema catalana de chocolate
40 min
Crema de chocolate y café con helado de vainilla
4h 20min
Flan de chocolate y leche condensada
1h 25 min
Bavaroise de chocolate con salsa de toffee al café
4 Std. 50 Min
Pera al caramelo con crema y canutillo crujiente
4h
Fudge de chocolate blanco y frambuesa
45 min
Cremosos de tres chocolates y arena de cacao
4h 20min
Crumble de pera con chocolate
25 min
Cóctel de chocolate y menta
10 min
Tarta de chocolate y fresas
2j 15 menit
Natillas de chirimoya
30min
Salsa de toffee al café
10 min