
Wersje kompatybilne
Fruits frais, crumble de sarrasin et crème chantilly
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La crème chantilly
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g. très froide
- 40 g de sucre vanillé maison
Le crumble
- 100 g de beurre coupé en morceaux
- 100 g de cassonade
- 50 g de farine de sarrasin
- 60 g de farine de blé complet
Les fruits au sirop
- 100 g de sucre en poudre
- 1 mangue
- 4 clémentines détaillées en quartiers
- 100 g d'eau
- 200 g d'ananas frais coupé en morceaux
- 2 fruits de la Passion
- 1 grenade
- 2 pincées de poivre sauvage à ajuster en fonction des goûts
La sauce chocolat
- 200 g de chocolat au lait détaillé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 567.1 kcal / 2378.2 kJ
- Białko
- 5.4 g
- Tłuszcz
- 29.8 g
- Węglowodany
- 70.1 g
- Błonnik
- 4.9 g