Grande pavlova fruits rouges et amandes

Grande pavlova fruits rouges et amandes

4.4 67 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 15 godz.
4 parts

Składniki

La meringue (la veille)
  • de sucre en poudre
    200 g
  • blancs d'œufs
    4
  • de sel
    1 pincée
  • de fécule de maïs type Maïzena®
    1 c. à soupe
  • de jus de citron
    1 c. à café
  • d'amandes effilées
    30 g
La garniture (le jour même)
  • de crème liquide 30-40% m.g. bien froide
    400 g
  • de mascarpone bien froid
    100 g
  • de sucre en poudre
    40 g
  • gouttes d'extrait naturel d'amande amère
    quelques
  • de fraises fraîches équeutées et coupées en morceaux
    125 g
  • de framboises fraîches
    125 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 492 kcal / 2055 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 31 g
Węglowodany 48 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...