![Mon pain de campagne maison Mon pain de campagne maison](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/997f69b2-f218-4a0c-a99b-82e0ef08553f/Derivates/be39fa3e-0171-49b7-b8a3-d42254e1758f.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 800 g de farine de blé complet, type 110
- 200 g de farine de blé blanche, type 55 ou 65, et un peu pour fariner
- 3 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1490 kJ / 351 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain aux céréales
3h 30min
Pain complet
5 Std.
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de campagne
4 Std.
Pain complet rapide
1h 20min
Pain de campagne en cocotte
2u. 10min
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain au levain
8h
Pain de seigle
5 Std.
Pain aux graines
5 Std.
Pain au levain biologique
5 Std. 5 Min