Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche
- 800 g de farine de blé complet, type 110
- 200 g de farine de blé blanche, type 55 ou 65, et un peu pour fariner
- 3 c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1490 kJ / 351 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 70.3 g
- Tłuszcz
- 1.1 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de campagne
3h 45min
Pain à la farine d'épeautre
4h
Petits pains aux noix
4h 30min
Baguette tradition
15h 25min
Baguette à la farine d'épeautre
4h 20min
Pain de campagne
4h
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain complet au muesli
4h 5min
Pain complet rapide
1 godz. 20 min
Pain complet ultra-moelleux
2h 15min
Pain complet
5h
Pain aux céréales
3h 30min