Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 125 g de beurre ramolli, et un peu pour le moule
- 125 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 140 g de farine de blé
- ½ sachet de levure chimique
- 50 g d'amandes en poudre
- 1 pincée de sel
- 300 g d'abricots frais, coupés en deux (5 ou 6 abricots)
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2152 kJ / 515 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 51 g
- Tłuszcz
- 29 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux abricots et aux amandes
55min
Cuajada aux abricots
50min
Gâteau aux fruits
55min
Cake aux abricots et au citron
55min
Couronne à la pomme et au citron
50min
Cake au citron
1h 50 min.
Cake à l'abricot
50min
Gâteau aux poires et aux amandes
1h 50 min.
Gâteau au yaourt, pommes et raisins secs
40min
Gâteau aux pommes et sucre vanillé
55min
Clafoutis aux abricots
55min
Cake aux pommes
1h