Gâteau aux abricots et aux amandes

Gâteau aux abricots et aux amandes

4.6 58 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
4 parts

Składniki

  • 125 g de beurre ramolli, et un peu pour le moule
  • 125 g de sucre en poudre
  • 3 œufs
  • 140 g de farine de blé
  • ½ sachet de levure chimique
  • 50 g d'amandes en poudre
  • 1 pincée de sel
  • 300 g d'abricots frais coupés en deux (5 ou 6 abricots)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 10 g
Kalorie 2152 kJ / 515 kcal
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 51 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...