Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de farine de blé
- 2 c. à soupe de curry en poudre
- 150 g de beurre froid, coupé en morceaux
- 1 c. à café de sel
- 100 g d'eau froide
- Wartości odżywcze
- na 565 g
- Kalorie
- 9178 kJ / 2201 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 229 g
- Tłuszcz
- 126 g
- Tłuszcz nasycony
- 82 g
- Błonnik
- 10 g
- Sód
- 1978 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pâte feuilletée express au curry
1j
Quiche poireau-saumon, pâte aux graines de lin
1 godz. 35 min
Pâte sablée
1j 25 menit
Tarte aux oignons
2j
Pâte brisée aux herbes fraîches et cumin XL
10 min
Pain de mie
3h 20 min
Pâte à galette
1 Std. 15 Min
Pain feuilleté au pesto de fanes
3h 30min
Pâte brisée XL
10 min
Pâte à pizza (à personnaliser)
1h 10 min
Pâte feuilletée maison
1j
Tarte aux courgettes et au pesto
1 godz. 35 min