Tourte au poulet

Tourte au poulet

4.5 142 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 2 godz.
6 parts

Składniki

  • 50 g d'échalotes coupées en deux
  • 60 g de beurre demi-sel coupé en morceaux
  • 500 g de champignons de Paris frais coupés en deux ou quatre
  • 4 brins d'estragon frais
  • 50 g de farine de blé
  • 500 g de lait
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre blanc moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 500 g de poulet cuit, détaillé en cubes
  • 2 pâtes feuilletées maison
  • 1 œuf battu à la fourchette, pour la finition

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 36.7 g
Kalorie 2954.8 kJ / 706 kcal
Tłuszcz 37.5 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 53.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...