Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di pane bianco in cassetta, la mollica
- aceto di vino bianco q.b.
- 30 g di gherigli di noci
- 10 g di cipolla bianca
- 1 cucchiaio di capperi sotto sale, dissalati
- 30 g di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 50 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 cucchiaino di succo di limone, spremuto fresco
- 110 g di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 4 porzioni
- Kalorie
- 5376 kJ / 1285 kcal
- Białko
- 9.2 g
- Węglowodany
- 17.2 g
- Tłuszcz
- 131 g
- Błonnik
- 5.2 g
Alternatywne przepisy
Zuppa di cipolle
1h
Insalata russa
1h
Vitello tonnato
25h 30min
Salsa della nonna
3 Std. 30 Min
Salsa piccante con cipollotti e coriandolo
10min
Millefoglie di mozzarella con pesto di sedano
30min
Salsa turca
10min
Pomodori ripieni con formaggio di capra
55min
Bignè alla crema di funghi e speck
1h 35min
Salsa ai capperi
10min
Piccoli flan al formaggio di capra e porri con salsa allo yogurt
45min
Salsa alla reggiana
15min