Wersje kompatybilne
Rotolini di crêpes di grano saraceno al salmone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 200 g di farina di grano saraceno
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di latte
- 300 g di acqua
-
50
g di burro salato + q.b.
lub 50 g di burro
Farcitura
- 180 g di panna acida
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di erba cipollina fresca, tritata + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 150 g di salmone affumicato a fette e tagliato a striscie (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1382 kJ / 331 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Palline al prosciutto
1h 30min
Gnocchi di carote con crema di zucchine
1h 20min
Girandole con barbabietola e semi di papavero
1h 10 phút
Bruschetta terra e mare al piccante
35 min
Mini fiori di cheesecake agli spinaci
1h 30min
Pomodori ripieni con formaggio di capra
55min
Gnocchi di patate viola con salsa al pepe rosa (per 2 persone)
55min
Conetti croccanti con mousse di Gorgonzola
5 Std. 30 Min
Bignè con tre mousse
2h
Bicchieri con salmone, gamberetti e avocado
15 min
Crêpes di grano saraceno al salmone con fonduta di porri (senza glutine)
2h 30 phút
Cestini di frolla salata e verdure filanti
1h 25min