Wersje kompatybilne
Rotolini di crêpes di grano saraceno al salmone
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Crêpes
- 200 g di farina di grano saraceno
- 1 cucchiaino di sale
- 150 g di latte
- 300 g di acqua
-
50
g di burro salato + q.b.
lub 50 g di burro
Farcitura
- 180 g di panna acida
- 30 g di succo di limone, spremuto fresco
- 30 g di erba cipollina fresca, tritata + q.b.
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe bianco macinato
- 150 g di salmone affumicato a fette e tagliato a striscie (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1382 kJ / 331 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 23.8 g
- Tłuszcz
- 21 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse di prosciutto iberico
10min
Crêpes di grano saraceno al salmone con fonduta di porri (senza glutine)
2h 30min
Blinis con salmone
1u.
Polpette di pollo giapponesi
50min
Canapè frittatine di verdura
35min
Bignè con tre mousse
2u.
Caesar salad di tonno
35min
Palline al prosciutto
1h 30 min
Fondente al cioccolato (senza glutine)
35min
Girelle alle erbe con bresaola
8h
Cheesecake alla feta con zucchine e olive
9 Std. 30 Min
Base per dolci alle mandorle (senza glutine)
55min