Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 160 g di acqua
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di farina di farro integrale
- 1 cucchiaino di sale + q.b. per condire
- 1 cucchiaino di bicarbonato di sodio
- 200 g di passata di pomodoro
- 1 pizzico di pepe macinato (opcjonalnie)
- 100 g di prosciutto cotto a fette
-
100
g di Taleggio a dadini (2x2 cm)
lub 100 g di scamorza a dadini (2x2 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 385 kJ / 92 kcal
- Białko
- 3.7 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 3 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Biscotti d'avena
45 min
Mini hamburger veloci
50 min
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Pretzel di farro e saraceno
40 min
Muffin al farro e fondente
40 min
Crackers integrali al rosmarino
2h 40min
Barrette ai cereali
40 min
Focaccia integrale ai fiocchi di latte e zucchine
2 godz. 10 min
Biscotti ai semi vari (senza zucchero)
30 min
Biscotti leggeri con fragola e nocciole
30 min
Focaccia al farro farcita
3 godz. 45 min
Biscotti integrali all'avena
1sa 10 dk