Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta
- 100 g di farina di grano saraceno
- 100 g di farina
- 100 g di farina di grano duro
- 150 g di acqua
- 10 g di olio extravergine di oliva
- 1 pizzico di sale
Ripieno
- 500 g di acqua
- 500 g di zucca mondata e a pezzi
- 120 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 cucchiaino di scorza di limone tritata
- 40 g di amaretti polverizzati
- 1 pizzico di sale
- 10 g di burro
Salsa
- 50 g di latte
- 200 g di Taleggio a pezzi
- 1 pizzico di noce moscata grattugiata
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2807 kJ / 671 kcal
- Białko
- 33.5 g
- Węglowodany
- 69.4 g
- Tłuszcz
- 30.7 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ravioli al radicchio
1h 10 min
Torta salata di zucca e spinaci
1h 50min
Torta salata di cardi e funghi secchi
1 godz. 55 min
Girandole con barbabietola e semi di papavero
1h 10 min
Torta di riso con salsa dolce di fagioli azuki
8 godz. 30 min
Bavarese al melone aromatizzata al Porto
3 godz. 15 min
Burger di azuki verdi e pinoli al profumo di basilico
20min
Crêpes ai carciofi (vegan)
1h 30 min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1h 30 min
Spatzle alla barbabietola
30 min
Tortelli di zucca mantovani
2 godz. 30 min
Spatzle agli spinaci
1h