Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Base
- 500 g di acqua
- 100 g di fagiolini verdi freschi, puliti
- 200 g di patate, pelate e a tocchetti (1 cm)
- 100 g di crackers salati con riso soffiato
- 60 g di burro morbido a pezzi
- 6 foglie di basilico fresche, lavate
Crema
-
350
g di fiocchi di latte (formaggio fresco)
lub 350 g di formaggio fresco spalmabile light - 20 g di Parmigiano Reggiano grattugiato (opcjonalnie)
- 2 uova
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 100 g di yogurt bianco non dolcificato
- 15 g di farina tipo 00
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 841 kJ / 201 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 14.2 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Terrina di verdure e uova
3h 20min
Lasagne di ricotta e melanzane a vapore
1h 25min
Mini quiche al radicchio
1h 10min
Involtini filanti al cavolo rosso
1h 15min
Torta di asparagi
1h 10min
Rosette al radicchio
2u.
Sformatini di verdure
50min
Quiche di spinaci e arance di Sicilia
45 min
Sformatini di zucchine e Parmigiano Reggiano
45 min
Millefoglie di patate, fagiolini con pesto di basilico e mandorle
1h 40min
Gateau di ricotta e cioccolato
1h 10min
Lasagna di zucchine
2u.