Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Bund Petersilie, frisch, Blätter gewaschen und getrocknet
- 1 Knoblauchzehe
- 130 g schwarze Oliven, entkernt
- 30 g Sardellenfilet in Öl, abgetropft
- 30 g Olivenöl, nativ
- 500 g geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose
- 20 g Kapern, gesalzen, zur Entsalzung abgespült
- 1 Prise Salz
- 360 g Trockenteigwaren, Sorte Penne Rigate
- 1 Prise Pfeffer, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2006 kJ / 479 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Parmigiana al forno
1 godz. 50 min
Bucatini all'amatriciana
45 min
Spaghettini mit Peperoni
50 min
Schoggi-Madeleines
30 min
Pennette mit Safran und Crevetten
30 min
Bucatini mit Auberginen, Tomaten und Steinpilzen
50 min
Penne all'Arrabbiata
20 Min
Lammragout
1h 45 min
Pouletcurry
35 Min
Linguine mit Lachs-Wodka-Rahm
20 Min
Paccheri mit Tomaten-Ricotta-Sauce
20 Min
Munder Safranrisotto
45 min