Penne all'Arrabbiata
TM5 TM6

Penne all'Arrabbiata

4.6 (65 ocen)

Składniki

  • 50 g Pecorino, in Stücken (2-3 cm)
  • 1 Knoblauchzehe
  • 50 g Zwiebeln, in Stücken
  • 1 roter Chili, alle Sorten
  • 50 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Streifen (5 mm) oder in Streifen
  • 30 g Olivenöl, nativ
  • 350 g geschälte Tomaten, in Stücken (2-3 cm), frisch oder aus der Dose
  • 1 Prise Salz
  • 320 g Pasta getrocknet, Sorte Penne

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1847 kJ / 441 kcal
Białko
16 g
Węglowodany
61 g
Tłuszcz
17 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy