Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g Zwiebeln, halbiert
- 120 g Lauch, in Stücken
- 40 g Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 600 g gemischtes Gemüse (z. B. Kartoffeln, Möhren, Zucchini, Staudensellerie, Tomaten, Mangold, Bohnen, Kürbis), in Stücken
- 1000 g Wasser
-
2
geh. TL Gemüsebouillon Paste
lub 2 Gemüsebouillonwürfel - 1 TL Salz
- 120 g Pasta getrocknet, Sorte Ditalini Rigati, klein (z.B. Ditalini)
- 6 TL Olivenöl
- 6 Basilikumblatt, frisch
- 6 - 12 TL Parmesan, gerieben zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1202 kJ / 287 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Soupe de chalet (Freiburger Gemüsecremesuppe)
40 min
Gerstensuppe
1 godz. 20 min
Bohnen-Kartoffel-Curry
40 min
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1 godz. 15 min
Bündner Gerstensuppe
55 min
Orientalische Linsensuppe
30 min
Risotto mit getrockneten Steinpilzen
45 min
Polenta
30 min
Couscous-Salat
50 min
Kartoffelsalat Badische Art
6h
Gemüseeintopf
45 min
Kartoffel-Zucchetti-Tortilla
1 godz. 10 min