![Rindfleisch Teriyaki mit Reis Rindfleisch Teriyaki mit Reis](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/e3cad713-66b9-49a8-9f9d-2d977dca0a0d/Derivates/52ec0ab0-69c1-4848-99b5-49081ca2cbb0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Mariniertes Rindfleisch
- 15 g Ingwer, frisch, geschält, in dünnen Scheiben
- 1 Knoblauchzehe, halbiert
- ½ - 1 roter Chili, frisch, entkernt, nach Geschmack und Schärfe
- 2 TL Honig
- 70 g Teriyaki-Sauce
- 20 g Sesamöl
- 30 g Sake
- 20 g Limettensaft
- 20 g Wasser
- 1 TL Maisstärke (z. B. Maizena)
- 200 g Rindfleisch, ohne Knochen, in 3 mm Streifen (siehe Tipp)
Gedämpfter Reis
- 1000 g Wasser
- 1 TL Salz
-
180
g Kurzkornreis
lub 180 g Sushi-Reis
Rindfleisch Teriyaki
- 10 g Sesamöl
- 250 g Zuckererbsen
- 20 g Wasser
- 6 Frühlingszwiebeln, in Ringen (3 mm)
- Salz, zum Abschmecken
- 1 TL Sesamsamen, geröstet, zum Garnieren
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3574 kJ / 853 kcal
- Białko
- 39 g
- Węglowodany
- 107 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 9.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pad Thai mit Poulet
20min
Chicken Teriyaki
45 Min
Meeresfrüchte Korma
40min
Grünes Poulet-Curry
55min
Crevetten Sweet and Sour
40min
Pennette mit Safran und Crevetten
30min
Peking Chicken
45 Min
Thai-Nudelsuppe
35min
Scharfes Ingwer-Poulet
45 Min
Kokossuppe Tom Kha Gai
35min
Crevettencurry
35min
Züri-Gschnätzlets
50min