Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Knoblauchzehen
- 10 g Ingwer, frisch, in dünnen Scheiben
- ½ Bund Petersilie, ohne Stiele
- 70 g Olivenöl
- 20 g Zitronensaft
- 10 g Honig
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, gemahlen
- 600 g Lachsfilets, frisch, ohne Haut, in 4 Stücken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1214 kJ / 290 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Ofenlachs mit Kräuter-Pesto
50min
Poulet-Piccata auf Ratatouille
40min
Tumbet (Mallorquinischer Gemüsegratin)
1 Std. 15 Min
Kabeljau mit Rahmkartoffeln und Blattspinat
45min
Poulet mit Sesamsauce und Reis
40min
Poulet mit Zucchetti-Karotten-Reis
45min
Stroganoff
45min
Coq au vin
2h
Lasagne
2h
Crevettencurry
35min
Lachs auf Rahmkabis mit Petersilienkartoffeln
1 Std. 10 Min
Crevetten Sweet and Sour
40min