Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Chili, frisch, halbiert, entkernt
- 1 Zwiebel, halbiert
- 2 Knoblauchzehe
- 30 g pflanzliches Öl
- 2 Peperoni, gemischt (350 g), geviertelt
- 400 g Rindshackfleisch
- 100 g Rotwein
- 50 g Wasser
- 50 g Tomatenpurée
- 1 Dose geschälte, gehackte Tomaten, aus der Dose (400 g)
- 2 Dosen Kidneybohnen, aus der Dose (à 400 g), abgetropft
- 1 Dose Zuckermais, aus der Dose (Abtropfgew. 140 g), abgetropft
- 2 Lorbeerblätter, frisch
-
1
Würfel Fleischbouillonwürfel (für 0,5 l)
lub 1 geh. TL Fleischbouillonextrakt - 1 ½ TL Salz
- ½ TL Pfeffer, gemahlen
- 1 - 2 Prise Cayennepfeffer, gemahlen
- 6 TL Crème Fraîche, mit 30 % Fettgehalt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1517 kJ / 362 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 24 g
- Tłuszcz
- 18 g
- Błonnik
- 11.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto Bolognese
45 Min
Lasagne
2h
Schnelles Thai-Curry mit Poulet
40 Min
Hamburger mit Coleslaw
40 Min
Bolognese Sauce
3óra 15p
Gemüseeintopf mit Kartoffeln und Würstchen
50 min
Spaghetti Carbonara
35 Min
Spaghetti Bolognese
40 Min
Kartoffelsuppe
1h
Gulaschsuppe
1h 5 min
Trutenbrust im Serranomantel mit Tomaten und Kartoffeln
40 Min
Rindfleischragout auf Selleriepüree
1h