Reis mit Meeresfrüchten

Reis mit Meeresfrüchten

4.1 15 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 Portionen

Składniki

  • Venusmuscheln, frisch, gesäubert
    400 g
  • ganze, ungeschälte Krevetten
    300 g
  • Wasser
    800 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • gehackte Tomaten, aus der Dose
    200 g
  • rote Peperoni
    150 g
  • grüne Peperoni
    150 g
  • Olivenöl, nativ
    70 g
  • Reis
    350 g
  • Petersilie, frisch zerkleinert
    2 EL
  • Safranfäden
    1 Prise
  • Salz
    1 TL
  • Weisswein
    150 g
  • Orangensaft
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 459 kcal / 1920 kJ
Białko 25.02 g
Tłuszcz 14.79 g
Węglowodany 52.69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...