Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
- 300 g ganze, ungeschälte Krevetten
- 800 g Wasser
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g gehackte Tomaten, aus der Dose
- 150 g rote Peperoni
- 150 g grüne Peperoni
- 70 g Olivenöl, nativ
- 350 g Reis
- 2 EL Petersilie, frisch, zerkleinert
- 1 Prise Safranfäden
- 1 TL Salz
- 150 g Weisswein
- 50 g Orangensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 25.02 g
- Węglowodany
- 52.69 g
- Tłuszcz
- 14.79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti Bolognese
40min
Pouletcurry
35 Min
Pasta mit Poulet, Champignons und grünen Bohnen
40min
Pennette mit Safran und Crevetten
30min
Crevetten Sweet and Sour
40min
Gelber Reis mit Poulet
40min
Lammragout
1 Std. 45 Min
Rindsvoressen mit Semmelknödeln
1 Std. 30 Min
Rindsstroganoff
45min
Tortiglioni mit Poulet und schwarzen Oliven
35 Min
Crevettencurry
35 Min
Pastasalat mit Thon und Basilikum-Vinaigrette
30min