Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Venusmuscheln, frisch, gesäubert
- 300 g ganze, ungeschälte Krevetten
- 800 g Wasser
- 2 Knoblauchzehen
- 200 g gehackte Tomaten, aus der Dose
- 150 g rote Peperoni
- 150 g grüne Peperoni
- 70 g Olivenöl, nativ
- 350 g Reis
- 2 EL Petersilie, frisch, zerkleinert
- 1 Prise Safranfäden
- 1 TL Salz
- 150 g Weisswein
- 50 g Orangensaft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1920 kJ / 459 kcal
- Białko
- 25.02 g
- Węglowodany
- 52.69 g
- Tłuszcz
- 14.79 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghettini mit Muschelsauce
1 godz. 5 min
Langusten auf Glasnudeln
30 min
Poulet auf roten Peperoni
1 godz. 5 min
Trutenrollen mit Gorgonzola
1j
Peking Chicken
45 Min
Crevettencurry
35 Min
Linguine mit Riesencrevetten
30 min
Muscheln nach Seemannsart
30 min
Crevetten Sweet and Sour
40 min
Truthahn mit Cranberrysauce
4 Std.
Muscheln in Weissweinsud
35 Min
Linguine mit Lachs-Wodka-Rahm
20 min