Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Wasser
- 1 TL Salz
- 500 g Kalbstafelspitz,Fettdeckel entfernt
- 3 Prisen Pfeffer
- ¼ TL Senf
-
½
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 1 Bund Suppengemüse, in Stücken
- 500 g Kartoffeln, festkochend, in Würfeln (2 cm)
- 200 g Möhren, in Würfeln (2 cm)
- Öl, zum Braten
- 300 g Spätzle, frisch, aus dem Kühlregal
- 100 g Zwiebeln, in Ringen
- ½ Bund Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1820 kJ / 433 kcal
- Białko
- 35 g
- Węglowodany
- 46 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45 Min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3h
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 Min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 Std.
Saure Kartoffelrädle
1h 5min
Linseneintopf mit Spätzle
1 Std.
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1 Std.
Schwäbische Pfitzauf
40 Min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h
Schwäbische Flachswickel
45 Min