Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Brezenknödel
- 4 Laugenbrezeln (300 g), vom Vortag, in Stücken
- 1 rote Zwiebel, halbiert
- 10 g Öl
- 300 g Milch
- 2 Eier
- 2 EL Petersilie, gehackt
Rindergulasch
- 800 g Rindergulasch
- 100 g Öl
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- ¼ TL Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- ½ Zitrone, unbehandelt, Schale dünn abgeschält
- 2 Knoblauchzehen
- 500 g Zwiebeln, halbiert
- 20 g Tomatenmark
- 1 TL Paprika edelsüß
- 300 g Fleischbrühe, flüssig
- 250 g Rotwein
- 1 EL Crema di Balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3963 kJ / 947 kcal
- Białko
- 56 g
- Węglowodany
- 67 g
- Tłuszcz
- 46 g
- Błonnik
- 6.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauerbratenragout
49h
Semmelknödel
50 min
Hackbällchen in Rotwein-Sugo
1 godz. 20 min
Geschnetzeltes in Meerrettichrahm
45 min
Gaisburger Marsch
1 godz. 10 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Pochiertes Rindfleisch mit Meerrettichsauce
1 godz. 10 min
Sauerbraten
72h
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Meerrettichfleisch mit Sylter Kartoffeln
2h
Rindergulasch mit Semmelknödeln
1 godz. 30 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min