Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 Stängel Petersilie, abgezupft
- 100 g Möhren, in Stücken
- 120 g Staudensellerie, in Stücken
- 80 g Porree, in Stücken
- 120 g Zwiebeln, halbiert
- 100 g durchwachsener Speck, geräuchert, in Würfeln (1 cm)
- 1 EL Butter
- 2 EL Öl
-
200
g Tellerlinsen, getrocknet
lub 200 g Berglinsen, getrocknet - 4 Kohlwürste
- 500 g Spätzle, frisch, aus dem Kühlregal
- 800 g Geflügelfond
- 30 g Weißweinessig
- 1 ½ TL Salz
- 1 TL Pfeffer
- 3 EL Schnittlauch, in Röllchen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3685 kJ / 877 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 61 g
- Tłuszcz
- 49 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Linseneintopf mit Lyoner Wurst
1h
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45 min
Saure Kartoffelrädle
1h 5min
Linsen mit Spätzle und Wienerli
1h
Gaisburger Marsch
1 godz. 10 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Schupfnudeln
2h
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Dinnete
2h