Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 Zwiebeln (100 g), halbiert
- 4 EL Olivenöl
- 400 g Sahne
- 1 Zitrone, Bio, 1 TL Schale fein abgerieben, 6 EL Saft ausgepresst
- 4 TL Salz
- 4 Msp. Cayenne-Pfeffer
- 2 Prisen Zucker
- 600 g frisches Lachsfilet, küchenfertig
- 6 Prisen Pfeffer
- 1200 g Wasser
- 400 g Nudeln (z.B. Fettuccine)
- 200 g Erbsen, TK
- 12 Stängel Dill, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4569 kJ / 1091 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 84 g
- Tłuszcz
- 60 g
Alternatywne przepisy
Linguine mit Räucherlachs
30min
Lachs-Sauce zu Nudeln
30min
Lachs-Linguine
30min
Penne in Lachs-Sahne-Sauce
40min
Lachsfilets in Sherrysauce
35min
Orangen-Spaghetti mit Lachs
45min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35min
Zitronenlinguine mit Scampi
35min
Spaghetti mit Garnelen und Paprika-Gurken-Ragout
50min
Linguine mit Krabben und Garnelen
25 Min
Spargel-Lachs-Sauce zu Nudeln
35min
Risotto mit Lachs und Tomaten
50min