Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Gouda, in Stücken
- 600 g Lachsfilet, TK, aufgetaut, in dünnen Scheiben
- 4 EL Zitronensaft
- ¼ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 6 Prisen Pfeffer
- 50 g Butter, in Stücken
- 50 g Mehl
- 400 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 250 g Sahne
- 40 g Sahne-Meerrettich
- 12 Lasagneplatten
- 600 g Blattspinat, TK, aufgetaut und ausgedrückt
- 100 g Räucherlachs, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3924 kJ / 937 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 58 g
Alternatywne przepisy
Lachsbällchen auf Spinatrahm
45min
Lachs-Spinat-Cannelloni
1 Std. 15 Min
Orzo-Pasta mit Lachs und Spinat
40min
Spargel-Lachs-Flammkuchen
1 Std. 10 Min
Lachs-Sahne-Gratin
1 Std.
Brokkoli-Lachs-Quiche
1h 35 min
Spargel-Lachs-Sauce zu Nudeln
35min
Spinat-Kabeljau-Farfalle
50min
Lachs-Spinat-Lasagne
1 Std. 50 Min
Lachs-Spinat-Quiche
1 Std. 10 Min
Brokkoli-Lachs-Lasagne
1 Std. 30 Min
Wirsing-Lachs-Lasagne
1 Std. 20 Min