Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 4 Eier
- 370 g Milch
- 200 g Mehl
- ¼ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
-
70
g Bel Paese, in Stücken
lub 70 g Butterkäse, in Stücken - 500 g Champignons, halbiert
- 60 g Butter, in Stücken
- 40 g Mehl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Milch
- ½ TL Pfeffer
- 150 g Kräuterfrischkäse
- 12 TL Rapsöl, zum Braten
- 6 Scheiben gekochter Schinken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3652 kJ / 873 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45 min
Schwäbische Lasagne
45 min
Überbackene Bolognese-Pfannkuchen
1h 10min
Spinat-Speck-Pfannkuchen
1 Std. 20 Min
Pfannkuchen mit Bologneser Füllung
1h
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1h
Hackfleisch-Pfannkuchen
1h 10min
Spätzle
30 min
Herzhafte Krautkrapfen mit Speck
1 Std. 20 Min
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Dinnete
2h
Kässpatzen
1 Std. 15 Min