![Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B8EABEAD-B6D2-42AF-BF18-76AF631C1C2C/Derivates/16E44C06-652E-439F-9998-80AF089416F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 4 Eier
- 370 g Milch
- 200 g Mehl
- ¼ TL Salz
Füllung und Fertigstellung
- 1 Bund Petersilie, ohne Stiele
-
70
g Bel Paese, in Stücken
lub 70 g Butterkäse, in Stücken - 500 g Champignons, halbiert
- 60 g Butter, in Stücken
- 40 g Mehl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Milch
- ½ TL Pfeffer
- 150 g Kräuterfrischkäse
- 12 TL Rapsöl, zum Braten
- 6 Scheiben gekochter Schinken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3652 kJ / 873 kcal
- Białko
- 47 g
- Węglowodany
- 50 g
- Tłuszcz
- 52 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kässpatzen
1ωρ. 15 λεπτ.
Maultaschen
2h 30min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1 Std.
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 Min
Spätzle
30min
Hackfleisch-Pfannkuchen
1ωρ. 10 λεπτ.
Brotknöpfle
35 Min
Überbackene Bolognese-Pfannkuchen
1ωρ. 10 λεπτ.
Pfannkuchen mit Bologneser Füllung
1 Std.
Dinnete
2 godz.
Schwäbische Lasagne
45 Min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 Std.