![Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C4EB4EA6-DEB6-45A9-B0C7-4AB2B017D342/Derivates/50d8b258-53ac-49f6-abc2-343b50a0f704.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 4 Laugenbrötchen (ca. 300 g), vom Vortag, in Stücken (2 cm)
- 80 g Schalotten, halbiert
- 60 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Kl. M)
- 150 g Milch
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 gestr. TL Weinstein-Backpulver
- 1 EL Öl
- 1 geh. TL Zucker
- 1 Dose Weinsauerkraut (Bruttogew. 810 g), abgetropft und ausgedrückt
- 200 g Sahne
- 200 g Gemüsebrühe
- 4 Scheiben Leberkäse (à ca. 150 g)
- 8 EL süßer Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4825 kJ / 1154 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 80 g
Alternatywne przepisy
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1 godz. 15 min
Schupfnudeln mit Sauerkraut
50 min
Spätzle
30 min.
Semmelknödel
50 min
Germknödel mit Vanillesauce
2 Std.
Saure Kartoffelrädle
1h 5min
Brezelgugelhupf
1h 10min
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Geschnetzeltes in Meerrettichrahm
45min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2 Std.
Schwäbische Lasagne
45min
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
1 godz.