Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g Petersilie, abgezupft
- 4 Laugenbrötchen (ca. 300 g), vom Vortag, in Stücken (2 cm)
- 80 g Schalotten, halbiert
- 60 g Butter und etwas mehr zum Einfetten
- 2 Eier (Kl. M)
- 150 g Milch
- ¼ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 gestr. TL Weinstein-Backpulver
- 1 EL Öl
- 1 geh. TL Zucker
- 1 Dose Weinsauerkraut (Bruttogew. 810 g), abgetropft und ausgedrückt
- 200 g Sahne
- 200 g Gemüsebrühe
- 4 Scheiben Leberkäse (à ca. 150 g)
- 8 EL süßer Senf
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 4825 kJ / 1154 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 63 g
- Tłuszcz
- 80 g
Alternatywne przepisy
Wurstknöpfle (Bayern)
45min
Grießklößchen (Suppeneinlage)
25 min
Linsen, Spätzle und Würstchen
45min
Semmelknödel
50min
Spätzle
30min
Saure Kartoffelrädle
1 godz. 5 min
Linseneintopf mit Spätzle
1h
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Brezelgugelhupf
1h 10min
Rindergulasch mit Brezenknödel
2h
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15 min