Wersje kompatybilne
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargel im Pfannkuchenmantel
- 250 g Milch
- 2 Eier
- 2 TL Salz
- 200 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 750 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, klein, ganz (z.B. Drillinge)
- 1000 g Spargel, weiß
- Öl zum Braten
Sauce Hollandaise und Fertigstellung
- 4 Eigelb
- 100 g Butter, in Stücken
- 80 g Sahne
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 EL Zitronensaft
- 4 Scheiben roher Schinken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3393 kJ / 811 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfannkuchen mit gemischtem Gemüse
1h 15min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1h 10 min
Lauwarmer Spargelsalat mit Reibekuchen
1h 40min
Spargelragout
50 min
Spätzle
30 min
Pfannkuchen mit Bologneser Füllung
1h
Gaisburger Marsch
1h 10 min
Schwäbischer Kartoffelsalat
3h
Brezelknödel mit Rahmsauerkraut und Leberkäse
1h
Pfifferlinge in Speckrahm
55 min