Wersje kompatybilne
Spargel im Pfannkuchenmantel mit Sauce Hollandaise
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spargel im Pfannkuchenmantel
- 250 g Milch
- 2 Eier
- 2 TL Salz
- 200 g Mehl
- 1 TL Backpulver
- 750 g Wasser
- 750 g Kartoffeln, klein, ganz (z.B. Drillinge)
- 1000 g Spargel, weiß
- Öl zum Braten
Sauce Hollandaise und Fertigstellung
- 4 Eigelb
- 100 g Butter, in Stücken
- 80 g Sahne
- ¾ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- 1 EL Zitronensaft
- 4 Scheiben roher Schinken
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 3393 kJ / 811 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 73 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pfannkuchen mit Bologneser Füllung
1h
Spätzle
30 min
Springerle
26h 20min
Gaisburger Marsch
1 godz. 10 min
Linsen mit Spätzle und Wiener Würstchen
1h
Pfannkuchen mit gemischtem Gemüse
1h 15min
Linsen mit Spätzle oder wahlweise mit Knöpfle
1h
Pfannkuchenröllchen mit Lachs auf Spinat
1h
Dinnete
2h
Pfannkuchenröllchen mit Schinken al forno
1 godz. 10 min
Breznknödel mit Feldsalat und Speck
1h 15min
Schwäbische Flachswickel
45 min