Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 brown onion (approx. 150 g), cut into quarters
- 50 g olive oil
- 400 g canned diced tomatoes
- 1 tsp sugar
- 200 g water
- 1 tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
- 2 tsp dried oregano
- 5 fresh mint leaves
- 24 medium raw prawns, peeled, with tails intact
- feta cheese, for garnishing
- 1 sprig fresh flat-leaf parsley, leaves only for garnishing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1716.3 kJ / 408.5 kcal
- Białko
- 34.9 g
- Węglowodany
- 6.4 g
- Tłuszcz
- 26.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 1580.1 mg
Alternatywne przepisy
Prawn Saganaki
35 min
Prawn Saganaki with Feta
35 min
Garlic prawns
25min
Prawn arrabiata with zucchini noodles
40 min
Sicilian prawn salad
40 min
Spiced garlic prawns and calamari
15 min
Salmon and fennel risotto
30 min
Turkey meatballs in dill sauce
1h 30 min
Mediterranean seafood with tomato and fennel
30 min
Prawns in chilli butter with risoni and herb salad
30 min
Lamb Moussaka
1h 30 min
Lamb shanks with risoni and feta
3h 50 min