Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g water
- 6 eggs, room temperature
- 50 g day old bread, cut into pieces
- 100 g milk
- 20 g vegetable oil, plus extra to grease
- 80 g onion, cut into halves
- 800 g mince mixed (e.g. pork and beef)
- 1 tsp sea salt
- ½ tsp ground black pepper
- ½ tsp sweet paprika
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 735 kJ / 175.7 kcal
- Białko
- 11.2 g
- Węglowodany
- 2.5 g
- Tłuszcz
- 13.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 192.8 mg
Alternatywne przepisy
Tuna mornay
45 min
Curried sausages and lentils
1 godz.
Easy mac and cheese
40min
Pine nut and currant rissoles (Mark LaBrooy)
55min
Mexican cottage pie
1h 30min
Shepherd's pie
55min
Corned beef with mustard sauce
1h 30min
Ham and zucchini quiche
1h 45min
Apricot Chicken
35min
Classic meatloaf
1h 35min
Traditional sausage rolls
50min
Lemonade scones
25min