Wersje kompatybilne
Tortine alla crema di latte (di Erica Liverani)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta biscotto
- 35 g di farina tipo 00
- 25 g di cacao amaro in polvere
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- 90 g di zucchero
- 4 uova, i tuorli e gli albumi separati
- 1 cucchiaio di latte
- 10 g di miele
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
Crema di latte
- 250 g di panna (min. 30% di grassi) fredda
- 200 g di latte condensato
- 10 - 20 g di miele, a piacere
- 9 g di gelatina in fogli, ammollati in acqua fredda per 10 minuti e strizzata
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1012 kJ / 242 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 13 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Girelle bicolore
3h
Trancetti al latte
6h 30min
Glassa al cioccolato
20 min
Zucchero a velo
5 min
Panna montata
10 min
Glassa di zucchero
10 min
Pasta di zucchero
1h 10min
Deliziosi al cioccolato
1h 30min
Tortine paradiso
1h
Mini muffin con frosting al mascarpone
1h
Cheesecake mascarpone e cioccolato
5h 30min
Waffles alla panna
1h 15 min