Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wildgulasch, sehnenfrei
- 200 g Schweinegulasch, sehnenfrei
- 1 Brötchen, altbacken
- Wasser, lauwarm, zum Einweichen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Ei
- 1 TL Senf
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken des Pflaumenkompotts
- ½ TL Pfeffer
- 3 TL Wild-Gewürz
- Öl zum Braten und zum Formen der Frikadellen
- 200 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- 20 g Rotwein
- 20 g scharfer Senf
- 50 g Gelierzucker 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1895 kJ / 452 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 Min
Cassis-Rotwein-Birnen
24h
Apfelrotkohl
1 Std. 10 Min
Rhabarber-Chutney
1 Std. 30 Min
Gefüllte Äpfel mit Hackfleisch und Kartoffel-Sauerkraut-Stampf
1 Std.
Matjesfilets in Rotweinsud
12h
Heilbutt auf Champagnerkraut mit Trauben und Speck
40 Min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 min
Wildgewürz-Mischung
10 min
Pflaumenmus aus dem Backofen
4h
Pflaumenkompott
20 min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2h