Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g Wildgulasch, sehnenfrei
- 200 g Schweinegulasch, sehnenfrei
- 1 Brötchen, altbacken
- Wasser, lauwarm, zum Einweichen
- 1 Zwiebel, halbiert
- 3 Stängel Petersilie, abgezupft
- 1 Ei
- 1 TL Senf
- 1 ½ TL Salz und etwas mehr zum Abschmecken des Pflaumenkompotts
- ½ TL Pfeffer
- 3 TL Wild-Gewürz
- Öl zum Braten und zum Formen der Frikadellen
- 200 g Pflaumen, halbiert, entsteint
- 20 g Rotwein
- 20 g scharfer Senf
- 50 g Gelierzucker 2:1
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1895 kJ / 452 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wildschweingulasch mit Nudeln
2 godz.
Wildschweinbraten mit Knödeln und Rotkohl
10 Std. 45 Min
Rehrücken mit Rahmpolenta und Rosenkohl
1h 40 min
Kalbsfilet mit Antipasti-Gemüse
1 Std.
Lachscreme mit Endiviensalat
2 godz.
Krabben-Roulade im Pumpernickel-Mantel mit Schmand-Gurken-Ragout
5 Std. 50 Min
Pilz-Gnocchi mit Rehfilet und Kirsch-Rotkohl
2 godz.
Trauben-Chutney
25 Min
Kaninchen in Barolosauce
1h 15 min
Vanille-Rotkohl mit Birne
1 Std. 30 Min
Rindfleisch-Wintergemüsetopf
1h 45 min
Leber Berliner Art (Berlin)
50 min