Urządzenia i Akcesoria
Wildfrikadellen mit Pflaumenkompott
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
4 Portionen
Składniki
-
Wildgulasch sehnenfrei400 g
-
Schweinegulasch sehnenfrei200 g
-
Brötchen altbacken1
-
Wasser lauwarm, zum Einweichen
-
Zwiebel halbiert1
-
Petersilie abgezupft3 Stängel
-
Ei1
-
Senf1 TL
-
Salz und etwas mehr zum Abschmecken des Pflaumenkompotts1 ½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Wild-Gewürz3 TL
-
Öl zum Braten und zum Formen der Frikadellen
-
Pflaumen halbiert, entsteint200 g
-
Rotwein20 g
-
scharfer Senf20 g
-
Gelierzucker 2:150 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
32 g
Kalorie
1895 kJ /
452 kcal
Tłuszcz
24 g
Błonnik
1.4 g
Węglowodany
25 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Pflaumen
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Pflaumenkompott
20 min
Zwetschgen-Chutney
50 min
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40 min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
50 min
Stachelbeerkompott mit Mandelcreme
25 min
Scharfe Pflaumensauce
50 min
Rhabarber-Chutney
1 godz. 30 min
Zwetschgenmus
1 godz.
Pflaumen-Zwiebel-Chutney
25 min
Birnen-Chutney
50 min
Wildschweingulasch mit Nudeln
2 godz.
Wildragout
1 godz. 15 min