![Eierplatte Frankfurter Art Eierplatte Frankfurter Art](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/20b96303-36ad-42f2-91e3-5819cda7fba9/Derivates/5398abcc-0d0f-40c1-b234-1a9b5e454314.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 10 Eier
- 1 Bund Frankfurter grüne Kräuter (ca. 40 g), grob geschnitten
- 100 g Salatcreme, (z. B. Miracel Whip)
- 10 g Weißweinessig
- 80 g Milch
- 100 g Schmand
- 1 geh. TL körniger Senf
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 - 3 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 50 g Radieschen, in dünnen Scheiben
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 698 kJ / 167 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rhabarber-Salsa
15min
Brathering-Salat
45min
Kartoffel-Gemüse-Salat
1 godz.
Matjes mit Radieschen-Apfel-Salat
40 Min
Sylter Salattraum
2h 15min
Eiersalat mit gebratenen Garnelen
50 min
Krabbencocktail
30 min.
Spitzkohlsalat mit Sojadressing und Limonenkresse
40 Min
Häschen-Rührei-Körbchen
35 min
Bunter Spargelsalat
40 Min
Dijon-Senfsauce
15min
Rheinischer Wurstsalat
1 godz. 15 min