Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Wasser
- 10 Eier
- 1 Bund Frankfurter grüne Kräuter (ca. 40 g), grob geschnitten
- 100 g Salatcreme, (z. B. Miracel Whip)
- 10 g Weißweinessig
- 80 g Milch
- 100 g Schmand
- 1 geh. TL körniger Senf
- 1 - 2 TL Zitronensaft
- ½ TL Salz und etwas mehr zum Würzen
- 2 - 3 Prisen Pfeffer und etwas mehr zum Würzen
- 50 g Radieschen, in dünnen Scheiben
- 1 Kresse-Beet, abgeschnitten
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 698 kJ / 167 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Staudensellerie-Parmesan-Salat
40min
Griechischer Krautsalat
20 Min
Kräuterquark
10 Min
Brathering-Salat
45min
Gebräunte Butter mit Ei und Pinienkernen
20 Min
Radicchio-Eichblatt-Salat mit Zitronenvinaigrette
10 Min
Geflügelsalat mit Chicorée
50min
Feldsalat mit Joghurt-Blutorangen-Dressing
10 Min
Waldorfsalat mit Eiern
45min
Reibekuchen mit Lachs
1 Std.
Griechischer Weißkrautsalat
2h 15min
Pellkartoffel-Gurken-Salat
1 Std. 20 Min