Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zucker
- 5 Eigelb
- 150 g Eierlikör
- 100 g Wasser
- 1 TL Limettenschale, fein abgerieben
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 810 kJ / 194 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 6 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 0.8 g
- Sód
- 122 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Christstollenparfait
8 godz. 30 min
Limoncello-Creme
5h
Gebrannte Eierlikörcreme
1h 15min
Bombardino
20min
Eierlikör-Pudding
15min
Zabaglione mit Orangenlikör
15min
Vanille-Zabaglione
15min
Zabaglione
15min
Bombardino-Kuchen
4 godz. 30 min
Baskenkuchen (Gâteau basque)
2h
Zabaglione al Prosecco
15min
Klassische Zabaglione
15min