Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 EL Pfefferkörner, schwarz
- 400 g Wasser
- 400 g Rotwein
- 800 g Rotweinessig
- 400 g brauner Zucker
- 4 Lorbeerblätter
- 1 EL Wacholderbeeren
- 1 EL Pimentkörner
- 4 rote Zwiebeln, in feinen Ringen
- 24 Matjesfilets
- 3 Bund Dill
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 985 kJ / 235 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 0.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Matjes mit Radieschensalat
50 menit
Marinierte Möhren
50 menit
Radieschen-Ingwer-Dressing
10 min
Gewürzpaste für Gemüsebrühe
50 menit
Tomatendressing | Portwein | Apfel
5h 30min
Forellencreme
10 min
Heringsstipp mit Drillingen
1j
Estragon-Senf
15min
Rote-Bete-Sülzchen mit Schmandsauce
6h 15 min
Wildfrikadellen mit Pflaumenkompott
1j 30 menit
Wildgewürz-Mischung
10 min
Rote Mojo Sauce
10 min