Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 Blätter Gelatine
- 1 Bund Dill, ohne Stiele
- 250 g Rote Bete aus dem Glas
- 100 g Perlzwiebeln aus dem Glas, abgetropft
- 20 g Honig
- 15 g Meerrettich aus dem Glas
- ¾ TL Salz
- ½ TL Pfeffer
Schmandsauce
- 200 g Schmand
- 50 g Milch
- 1 TL Weißweinessig
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer
- 40 g Friseesalat zur Dekoration
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 767 kJ / 183 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 16 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 2.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rote-Bete-Carpaccio
2 Std. 45 Min
Rote-Bete-Meerrettich-Terrine mit Feldsalat
1h
Krabben-Roulade im Pumpernickel-Mantel mit Schmand-Gurken-Ragout
5 godz. 50 min
Marinierte Möhren
50min
Meerrettichsuppe mit geräucherter Forelle
30min
Linsentatar mit Räucherforelle
45min
Thunfischpâté
4h 20min
Matjesfilets in Rotweinsud
12h
Gebratene Kalbsleber mit Petersilienwurzelpüree
1h 10min
Rotweinbirnen
3h 20min
Meerrettich Cheescake mit Roter Bete
1h 10min
Forellenmousse
5 min