Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g di acqua
- 400 g di gamberi crudi, sgusciati e puliti del filo intestinale
- 1 cucchiaio di salsa di soia
- 1 cucchiaino di mirin
- 300 g di soba noodle secchi
- 15 g di olio di sesamo
- 10 g di olio piccante
- 1 pezzo di radice fresca di zenzero (0.5 cm)
- 120 g di cipolla a pezzi
- 180 g di peperone rosso a listarelle
- 180 g di peperone verde a listarelle
- 40 g di salsa di ostriche
- ½ cucchiaino di aglio in polvere
-
200
g di germogli di soia freschi
lub 200 g di germogli di fagioli freschi - 3 cucchiai di semi di sesamo, tostati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1946 kJ / 466 kcal
- Białko
- 29 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 4.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortillas di grano e fajitas di vitello
1h 25min
Spaghetti di soia con verdure e gamberi
50min
Gamberi in salsa speziata
40min
Koftas di manzo con salsa allo yogurt
1u.
Chili con carne
1u. 20min
Vermicelli cinesi con gamberi
1h 15min
Pulao di gamberi
50min
Samosas di verdure
1h 10min
Cheese naan
3 godz. 5 min
Vermicelli saltati con verdure miste
40min
Ramen giapponese
1h 40min
Manzo teriyaki con riso
1h 50min