Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 500 g di patate a pasta farinosa, sbucciate, a pezzi medio-grandi
- 150 g di piselli freschi o surgelati
- 250 g di baccalà (o altro pesce bianco), in filetti, dissalato
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 2 cucchiai di farina tipo 00
-
200
g di olio di oliva
lub 200 g di olio di semi di girasole
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 258 kJ / 62 kcal
- Białko
- 3.4 g
- Węglowodany
- 5.9 g
- Tłuszcz
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Polpette di pesce spada alla pizzaiola
50min
Polpette di merluzzo con salsa allo yogurt
45 min
Polpette di salmone
55min
Polpette di merluzzo e patate
55min
Cestini di pasta fillo con lenticchie e zampone
1h 20min
Gnocchi di lenticchie con luganega
1h 35min
Cannelloni di grano saraceno e zucca
1óra 15p
Polpette di alici
55min
Tartare di gamberi su maionese alla rapa rossa
1h
Palline croccanti di merluzzo
40 min
Crocchette di patate e porro con salsa al tartufo nero
1 godz. 30 min
Crocchette di borlotti
40 min