Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g di carciofi puliti, a fettine sottili
- 4 filetti di pesce persico oceanico (100-120 g ciascuno)
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 60 g di vino bianco
- 500 g di acqua
- succo di limone q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 730 kJ / 174.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 8.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 119.8 mg
Alternatywne przepisy
Pesce spada all'arancia
40 dk
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35 dk
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35 dk
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 dk
Filetti di cernia con salsa al pomodoro
1h
Pollo al limone con asparagi verdi
35 dk
Pesce spada con marinata alle erbe e julienne di finocchi
1sa 10 dk
Merluzzo e verdure in bellavista al rosmarino
40 dk
Nasello con pesto di olive e pistacchi
30 dk
Cernia con salsa mediterranea
40 dk
Tonno allo zenzero e melagrana
40 dk
Pesce spada con fagiolini e olive
40 dk