Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig (z.B. von Seitenbacher)
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Brotgewürz, gemahlen
- 1 TL Salz
- 550 g Wasser
- 15 g Apfelessig
- ½ TL Kartoffelstärke
- ½ TL Natron
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2050 kJ / 489 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 Std. 30 Min
Hafer-Körner-Brot
11ωρ. 40 λεπτ.
Bergisches Urbrot
17h
Prötzeler Roggenbrot
1 Std. 20 Min
Dunkles Landbrot
4 Std.
Roggenmischbrot
1 Std. 15 Min
Dinkelkruste
2 Std. 20 Min
Dunkles Landbrot
3 Std.
Weizen-Roggen-Brötchen
2 Std. 15 Min
Skandinavisches Roggenbrot
27h
Roggen-Malzbier-Brot
2 Std. 20 Min
Baguette Rustica
4 Std. 20 Min