Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Weizenmehl Type 405 und etwas mehr zum Bemehlen
- 300 g Roggenmehl Type 1150
- 1 Pck. Sauerteig (z.B. von Seitenbacher)
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- ½ TL Brotgewürz, gemahlen
- 1 TL Salz
- 550 g Wasser
- 15 g Apfelessig
- ½ TL Kartoffelstärke
- ½ TL Natron
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 2050 kJ / 489 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 100 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Błonnik
- 6.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bierbrot
2h
Kartoffel-Gewürz-Brot
1 godz. 30 min
Dunkles Landbrot
3h
Sesambrot
2h
Bergisches Urbrot
17 godz.
Dunkles Landbrot
4h
Prötzeler Roggenbrot
1h 20 min
Kartoffelbrot
1小时 50 分钟
Doppelbocker aus dem Topf
3h
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Weizen-Roggen-Brötchen
2h 15min
Roggen-Malzbier-Brot
2h 20 min