Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g Sonnenblumenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 200 g Weizen
- 150 g Möhren, in Stücken
- 280 g Wasser
- ½ Würfel Hefe (20 g)
- 1 Pck. Sauerteig, flüssig (75 g), z. B. von Seitenbacher
- 1 Prise Zucker
- 250 g Weizenmehl Type 405
- 3 TL Salz
- 150 g Haselnüsse
- Wartości odżywcze
- na 1 Scheibe
- Kalorie
- 488 kJ / 117 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Dinkel-Malz-Brot
1 godz. 40 min
Körnerbrot
1 godz. 40 min
Dinkel-Möhren-Brot
1 godz. 40 min
Dinkel-Körner-Brot
1 godz. 30 min
Dinkel-Buchweizenschrot-Brot
1 godz. 30 min
Kürbiskernbrot
3h 30min
Roggenbrot mit Sonnenblumenkernen
1 Std. 50 Min
Schwarzbrot
3h
Walnussbrot
2h 40min
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Weizen-Roggen-Brot aus dem Römertopf
1 godz. 30 min
Nuss-Buttermilch-Brot
2 godz.